< 121001 - Gammal dröm >

Jag stod utanför ett stort gammalt övergivet torp mitt ute i ingenting. Jag visste att det spökade i torpet, men hade tydligen bestämt mig för att sova över ändå, för jag hade min trunk med mig. Jag gick upp på övervåningen och satt mig i en öronlappsfåtölj som stod i ett hörn i ett vardagsrum. Det fanns ett fönster till vänster om mig. Plötsligt hör jag en bil komma och jag såg genom fönstret att en man och en kvinna med ficklampor var på väg in i huset. Eftersom jag tydligen hade smugit in i det stora torpet utan lov så började jag fundera på vart jag kunde gömma mig. Först gömde jag mig bakom fåtöljen jag satt i, men det hade plötsligt blivit jättemörkt i hela huset så jag såg inte att det stod någon sorts låda bakom fåtöljen. Jag satt mig på lådan ändå, men insåg rätt fort att min mössa som jag hade på huvudet syntes bakom fåtöljen och att paret skulle sett mig om de hade lyst med ficklamporna mot mitt håll.
Jag reste mig, lämnade trunken kvar och gick mot en okänd dörröppning som ledde via en smal korridor runt ett annat rum. Jag hamnade plötsligt i ett gammaldags fullmöblerat pojkrum. Jag såg ingenstans att gömma mig så jag fortsatte vidare och hamnade i ett gammaldags möblerat flickrum med en säng till vänster, garderober till höger och en annan dörröppning rakt fram. Mellan en garderob och ett linneskåp fanns det en glipa som var ca ½ meter bred och 3 meter djup, där smet jag in och gjorde mig så smal som möjligt. Jag såg hur kvinnan går förbi glipan och jag pustade ut inombords. MEN plötsligt dök kvinnan upp mitt framför mig iklädd någon sorts labbrock eller läkarrock och gummihandskar. Hon lös med ficklampan på mig och jag sa uppskrämt ”hej!”, kvinnan hälsade tillbaka och jag insåg att de inte alls tyckte illa om min närvaro. Mannen var lång och smal med blont lockigt, tjockt hår. Kvinnan var kortare, normalt byggd och hade mörkt tjock lockigt hår.
Glipan där jag hade gömt mig var tydligen ingen omedveten glipa, det var en smal korridor till en dörr som ledde in till ett labb.
Plötsligt står jag med kvinnan och mannen i ett helt okänt rum och kollar in i ett annat rum på en familj bestående av mamma med sina tre barn; en tjej i äldre tonåren, en flicka och en pojke på ca 6-8 år. Jag såg hur flickan och pojken på något vis tröck ut sina ögonglober ur ögonhålorna och lät de hänga i ”strängarna”. Jag förstod då att mamman och den äldre systern skulle klippa av ögongloberna på pojken och flickan. Mamman tvekade inte, utan tog ett tag runt flickan och klippte av ”strängarna” så att ögongloberna lossnade från flickan. Flickan utbrister ett vansinnigt otäckt skrik och börjar storgråta, blodet bara sprutade från flickans kvarvarande ”strängar” i ögonhålorna. Jag förstod att ögongloberna skulle användas till någon sorts laboration. Den äldre systern tvekade däremot att klippa av pojkens ögonglober, men innan jag hann se något mer blev jag så illa till mods att jag gick iväg. Jag kom då till ett nytt rum där det plötsligt blev en helt annan miljö, till en universitetsfest. Jag såg då hur den tidigare nämnda mannen stod och torkade golvet och jag förstod att han hade fått ett straff av något slag. Jag hälsade bara på honom och gick sedan vidare och då var jag plötsligt iklädd mina vita arbetskläder och nätmössa och var på väg in i tjejernas omklädningsrum för att gå på toaletten. Där möts jag också av den tidigare nämnda mannen som nu stod och torkade golvet där inne, iklädd endast en liten väst, ingenting annat. Jag sa bara ”jasså, står du här och städar nu” och gick sedan in på toaletten.


RSS 2.0